4 Eylül 2013 Çarşamba

Hafif Cupcake



 Hafif Cupcake

Merhaba arkadaşlar bu benim ilk yayınladığım burcu usulü tarif :) Bu tarifimin adına hafif cupcake dememin sebebi kekimi süslediğim kremanın hafif olması.. Ben tereyağlı yapılan ağır kremalar yerine onları aratmayacak yoğunlukta sert bir kremşanti hazırladım. Kremşantinin nasıl sertleştirileceğine de değineceğim :)

NOT:Bu tarifimde yaklaşık 40 tane kek elde edebilirsiniz.Bunun yarısı sade yarısı kremalı olur.Eğer kek sayısını azaltmak isterseniz şeker ve un miktarında azaltma yapmanız yeterlidir.Bu tarif daha çok doğum günlerinde tercih edilebilir.Ya da evde benim ki gibi tatlı canavarı bir kardeş varsa :)

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Krema için
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Pembe gıda boyası (tercihe kalmış)
  • Çikolata parçacıkları ve süs malzemesi (Tercihe kalmış)


Evet keke başlamadan önce krem şantiyi hazırlıyoruz ve hemen dolaba koyuyoruz.
2 paket krem şantiye 1 su bardağı soğuk süt koyuyoruz ve içine 1 yemek kaşığı pudra şekeri koyup uzun süre çırpıyoruz. Burada sütün soğuk olması ve uzun süre çırpma işleminin yapılması çok önemli..



Daha sonra derin bir kaba 3 yumurtayı kırıyoruz.Sonra şekerimizi koyuyoruz iyice karıştırıyoruz.Sonra yağ ve sütümüzü de katıp iyice mikserle çırpıyoruz.Zaten karışımımız köpürücektir. Sonra Unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek ekliyoruz ve çırpıyoruz.




ve kaplarımızı tepsiye dizip doldurmaya başlıyoruz. Kekimiz kabaracağı için kağıtların 2/3'ünü dolduruyoruz ve üzerlerine çikolata parçacığı atıyoruz.Keke müthiş lezzet veriyorlar ama arzu etmezseniz atmayabilirizsiniz.




Bu yeni aldığım kek kalıplarını da denemek istedim ve iyice yağlayarak onlarında 2/3'ünü doldurdum ve tepsiye yerleştirdim.

Fırınımı önceden ısıttım çünkü keklerimizin istediğimiz şekle gelebilmesi için önceden ısıtılması gerekli..

Fırınımızı alt üst ısıtmalı olarak 180 dereceye ayarlıyoruz ısıtıyoruz ve sonra tepsileri fırına veriyoruz.

Belli bir dakika söylemeyeceğim çünkü herkesin fırını farklı bu yüzden kekin pişip pişmediğini kendimiz kontrol edeceğiz.İçine kürdan veya çatal-bıçak soktuğumuzda kek yapışmıyorsa pişmiştir.






Keklerimiz pişerken biz de kremşantimizi buz dolabından çıkarıp içine biraz pembe gıda boyası atıp karıştırıyoruz çünkü verdiğim tarifle kremşantimiz çok sert olacak ve anca karıştıra karıştıra istediğimiz kıvama getireceğiz.




İşte keklerimizi fırından çıkardık ve üzerlerini kremşanti sıkarak süsledik.(ben basit kremşanti sıkacağı kullandım. Piyasada gayet ucuza bulabilirsiniz. İllaki sıkma torbası veya duylar gerekmiyor.




Yeni aldığım kek kalıplarıyla da gayet tatlı kekler ortaya çıktı :) Gözlerdeki mavileri de şeker hamurundan yaptım.



Herkese afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder